Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 | 17:30

Ο Όρμος Κορθίου τίμησε τον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

του Δημήτρη Αντωνέλλου

Με τις τιμές που αρμόζουν σε Άγιο-Πολιούχο της περιοχής, γιορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Νικόλαος στον Όρμο Κορθίου της Άνδρου. Η εκκλησία κατάφωτη, στολισμένη με ανθοστήλες και με την εικόνα του Αγίου να δεσπόζει στη μέση του ναού, υποδέχτηκε τον κόσμο που θέλησε να παρακολουθήσει τον πανηγυρικό Εσπερινό.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη, αν συνυπολογιστεί η απεργία διαρκείας που εμπόδισε την προσέλευση επισκεπτών από άλλα μέρη και το δριμύ ψύχος που επικρατούσε στην περιοχή.

Στη μέση του κόλπου, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, είχε προσαράξει από το μεσημέρι η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς». Οι αξιωματικοί και τα μέλη του πληρώματος παραβρέθηκαν στον Εσπερινό και συμμετείχαν στη λιτάνευση της εικόνας μετά τον Εσπερινό.

Την πομπή οδηγούσαν παιδιά του δημοτικού σχολείου της περιοχής, τα οποία μετέφεραν φαναράκια και εξαπτέρυγα. Συνόδευσε χορός ιεροψαλτών από την Αθήνα που απέδωσε τους ύμνους της εορτής.

Η εικόνα οδηγήθηκε, στα χέρια αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, στο παλιό λιμάνι της περιοχής, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των χαμένων ναυτικών, παρουσία του δημάρχου, του αντιδημάρχου και μελών του δημοτικού συμβουλίου, της αστυνομίας και άλλων αρχών και φορέων του νησιού.

Στην λιτανεία συμμετείχαν και ντόπιοι βαρκάρηδες, που ανοίχτηκαν με τις βάρκες τους και άναψαν φωτοβολίδες.

Ακολούθησε ρίψη στεφάνων από τους επισήμους, και η πομπή επέστρεψε πίσω στον ναό. Την τελετή ολοκλήρωσαν στην είσοδο του ναού μοναχοί της Μονής Παναχράντου, οι οποίοι συλλιτάνευσαν όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Αφού ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους, η εικόνα οδηγήθηκε στο εσωτερικό του ναού προκειμένου να προσκυνήσουν οι πιστοί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ