Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 12:45

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την καταστροφική πυρκαγιά στο Γηροκομείο του Βαλουκλή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στο κτήριο του γηροκομείου που αποτελεί τμήμα των φιλανθρωπικών καταστημάτων Βαλουκλή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

“Η ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα. Ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματά της στο οποίο έβρισκαν περίθαλψη και ζεστασιά οι ηλικιωμένοι αδελφοί μας υπέστη σημαντικές ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά. Δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα και ευχαριστούμε τις και αυτοδιοικητικές αρχές και τα στελέχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, τους εργαζομένους στο γηροκομείο και στο παρακείμενο νοσοκομείο, καθώς και όλους όσοι εθελοντικά βοήθησαν στη διάσωση των τροφίμων αλλά και στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές. Τα κτήρια, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά πράγματα μπορούν να αποκατασταθούν. Αισθανόμεθα πόνο για ό,τι συνέβη αλλά θα ξεπεράσουμε και αυτή την δοκιμασία και πάλι ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους όσοι βοήθησαν αυτή την δύσκολη στιγμή και όλους εκείνους που δηλώνουν έτοιμοι να μας ενισχύσουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μας συγκινεί το ενδιαφέρον τους και κυρίως η με κάθε τρόπο συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης. Τους ευχαριστούμε που βρίσκονται στο πλευρό μας. Ο Θεός να τους έχει καλά”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ