Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:06

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΚΑΣΤΡΟΥ

O Οικουμενικός Πατριάρχης στην πατρίδα του Ίμβρο για το Πάσχα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε το Σάββατο του Λαζάρου στη θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Κάστρου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ο οποίος τέλεσε και τη θεία λειτουργία μαζί με τον διάκονο της σειράς κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη. 

Εκκλησιάστηκαν οι Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Κύριλλος, Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, κληρικοί, Αγιορείτες Μοναχοί, Άρχοντες Οφφικιάλιοι, κάτοικοι της Ίμβρου και ιδιαιτέρως οι μαθητές των σχολείων της νήσου, καθώς και Ίμβριοι και φίλοι της Ίμβρου από το εξωτερικό. 

Μετά την απόλυση ο Παναγιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αείμνηστων Πρεσβυτέρων Πατρικίου, Δημητρίου και Κωνσταντίνου, ιερατευσάντων στο ναό αυτό, καθώς και όλων των κεκοιμημένων αδελφών που αναπαύονται στο κοιμητήριο του Κάστρου. 

Στη συνέχεια, σε σύντομη ομιλία του εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά του που τις ημέρες της εφετινής Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και του Αγίου Πάσχα βρίσκεται στην πατρίδα του Ίμβρο για να ευλογήσει και να ενισχύσει τους συμπατριώτες του, σημειώνοντας ότι όλοι θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την καταγωγή τους από τον όμορφο αυτό τόπο.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στο κέρασμα που προσφέρθηκε στον περίβολο του ναού οι μικροί μαθητές του Δημοτικού έψαλαν τα Κάλαντα του Λαζάρου και ο Παναγιώτατος τους ευλόγησε και προσέφερε σε όλα τα παιδιά τα πατροπαράδοτα “Λαζαράκια” και γλυκά.

Το απόγευμα ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό της Κυριακής των Βαΐων, που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας και ακολούθως παρεκάθησε στο δείπνο Ιφτάρ που προσέφερε η μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου προς τους μουσουλμάνους συμπολίτες της νήσου. Ο Πατριάρχης μίλησε με θερμά λόγια προς τους συνδαιτυμόνες υπογραμμίζοντας την ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης των πιστών των δύο θρησκειών, καθώς και των γειτόνων λαών Ελλάδος και Τουρκίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ