Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 8:09

ΙΜΒΡΙΩΤΟΠΟΥΛΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην γενέτειρά του Ίμβρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ιδιαίτερη πατρίδα του Ίμβρο επισκέπτεται από την Τετάρτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Ιλίου κ. Ραφαήλ, βοηθό του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, καθώς και κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του από το Φανάρι.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στον λιμένα της νήσου τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Κύριλλος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και ο επιχώριος Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, καθώς και πλήθος συμπατριωτών του και ιδιαιτέρως πολλά Ιμβριωτόπουλα που προσέφεραν στον Πατριάρχη μπουκέτα με αγριολούλουδα του νησιού αλλά και φίλοι της ερατεινής Ίμβρου.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης προσκύνησε στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας όπου πριν από εξήντα ένα χρόνια στις 13 Αυγούστου 1961, χειροτονήθηκε διάκονος από τον τότε μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου και γέροντά του μακαριστό Μελίτωνα Χατζή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου “Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος μέσα από τις αρχαίες πηγές” καρπού πολυετούς έρευνας και μελέτης της κ. Ευαγγελίας Ασανάκη-Χριστοφορίδου φιλολόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του “Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων”. Ο Παναγιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την ερευνήτρια αλλά και όλους όσοι με τις μελέτες και την έρευνά τους αναδεικνύουν την ιστορία και τις παραδόσεις της Ίμβρου.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το πρωί της Πέμπτης ο Παναγιώτατος συνοδευόμενος από τον επιχώριο μητροπολίτη επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο της νήσου ενώ το απόγευμα στην αίθουσα του “Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων” εγκαινίασε την έκθεση που διοργάνωσε η Αγιορειτική Εστία με φωτογραφίες του κ. Νικολάου Κουκή φωτογράφου, με τίτλο «Άγιον Όρος. Βίος της ερήμου».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Κατεβάστε την ομιλία του Παναγιωτάτου ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ