Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:39

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε όμιλο Ορθοδόξων, Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών πιστών από την Αυστρία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα στο Φανάρι τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, με τον Επίσκοπο Απαμείας κ. Παΐσιο, καθώς και τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο Eisenstadt Δρ. Ägidius Zsifkovics, τον πρώην Ευαγγελικό Επίσκοπο Burgenland κ. Manfred Koch και όμιλο Ορθοδόξων, Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών πιστών από την Αυστρία, οι οποίοι πραγματοποιούν προσκυνηματική επίσκεψη στην Πόλη και την Καππαδοκία.

Ο Παναγιώτατος, σε σύντομο χαιρετισμό του στην γερμανική γλώσσα, καλωσόρισε τους Ιεράρχες και τους προσκυνητές και εξέφρασε την χαρά του για την από κοινού επίσκεψή τους, η οποία, όπως ανέφερε αποτελεί μία απτή έκφραση του βιωμένου οικουμενισμού, του διαλόγου της ζωής. Στη συνέχεια επεσήμανε τη σημασία και τη δύναμη του ειλικρινούς διαλόγου, για τον οποίο, όπως είπε, δεν υπάρχει εναλλακτική οδός.

“Δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό για τις πολλές ευλογίες του, για τους διαλόγους μας, για τις οικουμενικές συναντήσεις, για τις κοινές μας ελπίδες. Βιώνουμε και γνωρίζουμε ότι η οικουμενική μας πορεία δεν είναι αναζήτηση της αλήθειας, αλλά συνάντηση μέσα στην αλήθεια που είναι ο Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός”, σημείωσε ο Πατριάρχης και ευχήθηκε ο Θεός να χαρίσει στην εκκλησία του αφοσιωμένους θεολόγους με πνεύμα ανοικτοσύνης, που θα εργαστούν για την επίτευξη της ευλογημένης χριστιανικής ενότητας.

Στο τέλος της ομιλίας του, υπενθύμισε ότι σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Κύριλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων, καθώς, επίσης, ότι η 11η Μαΐου είναι και η ημέρα των εγκαινίων της Κωνσταντινουπόλεως, το έτος 330, εκφράζοντας την ευχή το προσκύνημά τους στην “Πόλη των Πόλεων” και την Καππαδοκία να είναι ευλογημένο.

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την ίδια στιγμή το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Johanes Regenbrecht, Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. 

Ο κ. Regenbrecht έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και είχαν μακρά συζήτηση σε εγκάρδια ατμόσφαιρα. 

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος κ. Martin Graf και ο Διάκονος κ. Οικουμένιος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ