Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:47

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος για να συμμετάσχει στις εργασίες της εκτάκτου Συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δραττόμενος της ευκαιρίας αυτής ο κ. Χρυσόστομος την Τετάρτη 8 Μαρτίου το βράδυ, ευγενώς προσκληθείς υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, ο οποίος ευρίσκεται στην Νεάπολη Περισσού του Δήμου Ν. Ιωνίας Αττικής και είναι ο μοναδικός Ναός προς τιμήν του Αγίου στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου φυλάσσεται το άφθαρτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου το οποίο έφεραν με κόπους από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας οι ξεριζωμένοι Έλληνες της Ιωνίας.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο και ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Γαβριήλ για την ευγενική πρόσκληση Του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ