Κυ, 23/06/24 | 18:07

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Ρίβνε Ιλαρίωνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Παρασκευή 26η Μαΐου ο παρεπιδημών στη Στοκχόλμη Μητροπολίτης Ρίβνε και Οστρόχ της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Ιλαρίων επισκέφθηκε τοn Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα στην έδρα της Μητροπόλεώς του στη Στοκχόλμη συνοδευόμενος από το μέλος της Ουκρανικής Βουλής κ. Oleksandr Kovalchuk ο οποίος εκτελούσε και χρέη διερμηνέως.

Αφορμή της επισκέψεως του κ. Ιλαρίωνος ήταν η έκθεση δημιουργών που βασίστηκαν σε στρατιωτικά υλικά, η οποία διοργανώθηκε το απόγευμα της ιδίας ημέρας στο Στρατιωτικό Μουσείο Σουηδίας Armémuseum στη Στοκχόλμη. Ο Ποιμενάρχης υπεδέχθηkκεαρχικώς τον κ. Ιλαρίωνα στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, όπου του εξέθεσε το ιστορικό και τα έργα αποκαταστάσεως.

Στη συνέχεια, τον δέχθηκε σε ακρόαση στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, όπου ακολούθησε δίωρη συνομιλία στην οποία ο μεν κ. Ιλαρίων εξέθεσε την επικρατούσα κατάσταση στην Ουκρανία, ο δε Μητροπολίτης κ. Κλεόπας διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του ότι θα συνεχίσουν να συμπαρίστανται τόσο η τοπική Εκκλησία όσο και ο ίδιος προσωπικώς, στους εν Σκανδιναυΐα καταφεύγοντας εμπεριστάτους Ουκρανούς Ορθοδόξους.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στην προαναφερθείσα έκθεση στο Armémuseum, όπου παρέστη ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας απηύθυνε χαιρετισμό και μετέφερε τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, είχε δε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα εκθέματα αλλά και στους υπολοίπους χώρους του μουσείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ