Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 0:13

Ο Μητροπολίτης Πέτρας Γεράσιμος στον Ταξιάρχη (Παλαιό) Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μία λαμπρή Θεία Λειτουργία, άνοιξαν φέτος οι πανηγυρικές εκδηλώσεις με τον τίτλο “Ταξιάρχεια 2017”, για τον εορτασμό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη του Περιστερίου και τον Ιερό Ναό του Παλαιού Ταξιάρχη.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου, αλλά και Κρήτες οι οποίοι συνόδευσαν την θαυματουργή Εικόνα της Μεγάλης Παναγίας της Βρεφοκρατούσας.

Εκατοντάδες πιστοί, από νωρίς το πρωί, έσπευσαν να προσκηνύσουν και να λάβουν ευλογία από την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο κ. Γεράσιμος κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σημερινής ευαγγελικής περικοπής για τον φτωχό Λάζαρο, που βρήκε το δρόμο του Θεού σε αντίθεση με τον πλούσιο, που δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τον πρώτιστο σκοπό της ζωής.

“Η προσκόλληση στα πλούτη, είναι προϊόν απιστίας”, είπε και πρόσθεσε πως “το να μην εμπιστεύεσαι το Θεό, να έχεις χάσει τις ελπίδες σου για σωτηρία και κυρίως να έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου, λέγεται φιλαργυρία. Αυτή είναι η ρίζα όλων των κακών”.

Εν συνεχεία και με αφορμή την παρουσία στον Ναό, της θαυματουργής εικόνας της Μεγάλης Παναγίας, από τον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Νεαπόλεως Λασιθίου, τόνισε πως “Το νόημα της ζωής του ανθρώπου δεν ταυτίζεται με τη βιολογική μας ύπαρξη και δεν εξαντλείται στη δυνατότητα της φύσης να κινείται, να καταναλώνει και να ζει ευδαιμονιστικά. Η αληθινή ζωή είναι υπέρβαση. Ένα γεγονός αναφοράς. Να υπάρχεις επειδή αγαπάς”.

Κλείνοντας, σημείωσε πως “Η Παναγία είναι το πρόσωπο εκείνο, που αν εμπιστευτούμε, μας αποκαλύπτει τα μυστήρια του Θεού”.

Λίγο προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού π. Ελευθέριος Κουναλάκης, ο οποίος κατάγεται από τη Νεάπολη Λασιθίου και με τον Μητροπολίτη Πέτρας τους συνδέει μακρόχρονη φιλία, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Γεράσιμο, για την ευλογία μεταφοράς της εικόνας στον Ναό.

Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης μάλιστα, του προσέφερε μία ποιμαντική ράβδο, ευχόμενος “έτη πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα”.

Με την παρουσία του, τίμησε τον προσκεκλημένο του, ο Ποιμενάρχης του Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και έπλεξε το εγκώμιο του, λέγοντας πως “Αν και νέος Αρχιερέας, έχει επιδείξει θέληση και ζήλο στα ποιμαντικό του έργο.

Η θαυματουργή εικόνα της Μεγάλης Παναγίας, θα φιλοξενείται στον Ναό για δέκα ημέρες και εν συνεχεία θα αναχωρήσει εκ νέου, για τη νήσο της Κρήτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ