Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 | 8:17

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο Στ΄ συνέδριο Κυπριακής αγιολογίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στην Κύπρο βρέθηκε χθες Σάββατο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος προκειμένου να συμμετάσχει στο Στ΄ συνέδριο Κυπριακής αγιολογίας που πραγματοποιείται από την 1η έως και την 4η Μαΐου στο συνοδικό της μητροπόλεως Κωνσταντίας στο Παραλίμνι.

Το συνέδριο φέρει τον τίτλο «Η τιμή του Τιμίου Σταυρού στην Κύπρο» και είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση δεκαπέντε ετών (2007 – 2022) από την ανασύσταση της μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου, προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον μητροπολιτικό ναό αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τον επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο.

Μετά την εισηγητική ομιλία του μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, τους χαιρετισμούς των επισήμων και την ανάγνωση του μηνύματος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου με την εναρκτήρια εισήγηση του κ. Χρυσοστόμου, καθηγητή του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., ο οποίος ανέπτυξε το θέμα, ”Ἐγώ γάρ τά στίγματα τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ ἐν τῷ σώματί μου βαστάζω” (Γαλ. Στ΄, 17) Ἡ θεολογία τοῦ σημείου τοῦ σταυροῦ. Ἱστορικοδογματική θεώρηση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ