Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 13:02

Ο μητροπολίτης Λήμνου στον Άγιο Ανδρέα Λαυρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν ο κλήρος και λαός της Λαυρεωτικής, αλλά και προσκυνητές από όλη την Αττική, στον ητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεο, ο οποίος προεξήρχε στην ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών προς της Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου.

Ο κ. Ιεροθεος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, η οποία, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι “είναι Μητέρα όλων μας, είναι φιλεύσπλαχνη μητέρα και ανοίγει την αγκαλιά της δίδοντας αγάπη σε όλους μας”.

Ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαο για την άδεια που του έδωσε να βρίσκεται προσευχόμενος στη Λαυρεωτική και με αυτό τον τρόπο να του δίνεται η ευκαιρία να συναντηθεί πάλι με ανθρώπους που συνεργάστηκε και με πνευματικά του παιδιά που παρευρέθησαν.

Ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος εξέφρασε τη χαρά του καθώς και όλων των προσκυνητών για την παρουσία του μητροπολίτου κ. Ιεροθέου στο ναό του Αγίου Ανδρέα, ενώ συμβολικά του προσέφερε ως δώρο μία ποιμαντορική ράβδο να τον ενισχύει στο ποιμαντικό του έργο στην ακριτική Λήμνο.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι δήμαρχοι
Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, και Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, πολιτιστικοι Συλλογοι Θεσσαλών και Ποντίων Λαυρίου και πλήθος κόσμου από όλη την Αττική.

Φωτογραφίες: Αργύρης Συρίγος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ