Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:47

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΕΜΠΩΝ

Ο μητροπολίτης Λαρίσης ευλόγησε τα ύδατα του ποταμού Πηνειού 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο ιερό προσκύνημα της αγίας Παρασκευής Τεμπών μετέβη σήμερα ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και τέλεσε τον αγιασμό έμπροσθεν του ιερού αγιάσματος και ακολούθως ευλόγησε τα ύδατα του ποταμού Πηνειού επί της εκεί κρεμαστής γέφυρας.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για την ευλογία που διαχέεται στην κτίση συμβολικά δια της ευλογίας του ύδατος, το οποίο έχει την ικανότητα να ευρίσκεται παντού. Ευχήθηκε δε η ευλογία και ο φωτισμός της εορτής να δεσπόζουν στις καρδιές μας όλο τον χρόνο.

Την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Μαϊμάρης, συνεργάτες του Δήμου Τεμπών και πιστοί, ενώ η φιλαρμονική του Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος Λαρίσης προσέδωσε ιδιαίτερη αίγλη στην όλη τελετή.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αθανάσιο Κοζανίτη και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής που διακονούν αόκνως και φροντίζουν τα του προσκυνήματος, καθώς και τον υπεύθυνο για την όλη οργάνωση της τελετής Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Μουρτζανό.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ