Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 | 6:14

Ο μητροπολίτης Γαλλίας αποχαιρετά τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Ξένο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με αναφορές στο πρόσκαιρο του βίου και την γλυκύτητα της αιωνιότητας και της εν Χριστώ ζωής, ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ τέλεσε σήμερα το πρωί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Νικολάου Ξένου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, ο οποίος “έφυγε” χθες το πρωί μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Εμμανουήλ “όλη μας η ζωή είναι τόσο σύντομη όσο ο απόηχος μιας λαλιάς που αμέσως χάνεται. Σαν να βιαζόμαστε να κοιμηθούμε. Μια στιγμή μεταξύ γέννησης και θανάτου. Η απόσταση από την παιδική κούνια ως το μνήμα είναι μηδαμινή. Ο χρόνος περνάει τόσο σύντομα! Οπωσδήποτε ο θάνατος μας τρομάζει και η απώλεια των δικών μας ανθρώπων είναι αβάστακτη. Ας θυμηθούμε παραδείγματος χάριν την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή που καθόταν απέναντι του τάφου του Κυρίου και έκλαιγε”.

Έκλεισε λέγοντας ότι “πολύ σοφά οι πατέρες της Εκκλησίας μας διδάσκουν να έχουμε μνήμη θανάτου. Ο τάφος είναι η αρχή και το τέλος που μας βοηθά να ετοιμαζόμαστε για την αιώνιο ζωή”, ενώ υπογράμμισε τα χαρίσματα του μακαριστού ιερέα, την ταπεινή του διακονία στην Εκκλησία, την προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ