Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 11:30

ΤΕΛΕΣΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κοντά στους συγγενείς που έχασαν ανθρώπους από τον φονικό ιό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην πληγωμένη από την πανδημία Μαλεσίνα βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών εννέα μήνες μετά το φονικό τσουνάμι που έπληξε αυτή την κωμόπολη της Λοκρίδας με δεκάδες νεκρούς.

Ο κ. Συμεών, μέσα σε κλίμα συγκίνησης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των κεκοιμημένων από τον φονικό ιό, παρουσία των οικογενειών τους και των συγγενών τους.

«Πονάμε ιδιαίτερα για αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν μέσα σε τέτοιες συνθήκες από τον ιό και δεν τους αποχαιρέτισαν ακόμη ούτε οι συγγενείς τους», ανέφερε στο λόγο του ο κ. Συμεών από τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας προσθέτοντας πως για αυτό αναπληρώνουμε σήμερα ένα χρέος ψυχής για όλους αυτούς τους κεκοιμημένους. «Τελούμε αρχιερατικό μνημόσυνο και προσευχόμαστε μαζί. Προσφέρουμε κόλλυβα αλλά και μια μικρή δεξίωση στη μνήμη τους. Μια ορθόδοξη παραδοσιακή «συγχώρεση», τόνισε.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος φανερά συγκινημένος, έκλεισε λέγοντας πως «από την πρώτη στιγμή ο πόνος σας είναι πόνος μου, η αγωνία σας είναι αγωνία μου αλλά και η ελπίδα σας είναι ελπίδα μου».

Στη συνέχεια ο κ. Συμεών, απάντησε σε διαφορά πατρικά και θεολογικά ερωτήματα των συγγενών, στο πνευματικό κέντρο του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ