Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:10

Ο μητρ. Φθιώτιδος υιοθετεί την πρόταση Λινού και παραχωρεί τους ναούς για σχολικά μαθήματα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την πρόταση της κ. Λινού, που παρουσίασε χθες με σχετικό άρθρο το orthodoxia.info, έσπευσε να υιοθετήσει σήμερα το πρωί από άμβωνος ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών.

Από τον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, ο κ. Συμεών έκανε τη δική του πρόταση ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σχολεία που ανοίγουν αύριο, σημειώνοντας ότι “παρακολουθώ ότι υπάρχει μια αγωνία και μια ανησυχία για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία. Θα ήθελα, λοιπόν, να θέσω στη διάθεσή σας τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα των ιερών ναών της μητροπόλεώς μας”.

Όπως διευκρίνισε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, τα παιδιά δεν είναι ανάγκη να είναι στοιβαγμένα, αφού “υπάρχουν δεκάδες τετραγωνικά μέτρα που η Εκκλησία μπορεί να διαθέσει”, συμπληρώνοντας συγχρόνως πως οι εκκλησίες είναι έτοιμες και μπορούν να γίνουν αίθουσες διδασκαλίας.

“Να έρθουν πενήντα και περισσότερα παιδιά στα οποία θα διαθέσουμε τα πάντα, όπως θρανία, στυλό, μάσκες, αντισηπτικά, καθώς και το πρόγευμά τους”, ανέφερε συγκεκριμένα ο μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Συμεών προχώρησε σε μια ακόμη πρόταση σχετικά με την αξιοποίηση όλων των πνευματικών κέντρων που διαθέτει η μητρόπολη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα διαθέτουμε άμεσα στην υγειονομική κοινότητα για να γίνουν κέντρα ανίχνευσης του ιού, να γίνονται τα rapid τεστ για τον κορονοϊό και, αν υπάρξει ανάγκη, γιατί όχι και εμβολιαστικά κέντρα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ