Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:30

ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΥΓΕΙΟΥΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος κεντρικός εισηγητής στο συνέδριο που πραγματοποιείται προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κεντρικός εισηγητής κατά την σημερινή συνεδρία του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου που πραγματοποιείται προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Η εισήγηση του κ. Χρυσοστόμου είχε ως θέμα, “ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως πρόεδρος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας”. 

Όπως επεσήμανε ο ιεράρχης, “το αδιαμφισβήτητο λειτούργημα του πρώτου μιας συνόδου και εν προκειμένω του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως με βάση την κανονική μας παράδοση, δεν είναι απλώς ένα πρωτείο αλλά ένα πρωτείο για την λειτουργία της ενότητας και της κοινωνίας των Ορθοδόξων Εκκλησιών”.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε πως, “είναι μία προεδρία η οποία απαιτεί σύνεση, φρόνηση και υπομονή και η οποία προσβλέπει στο καλό της Εκκλησίας. Είναι ένα πρωτείο απαραίτητο για την λειτουργία μιας υγειούς συνοδικότητας και συγχρόνως ένα πρωτείο ευθύνης και διακονίας για την επίτευξη της τελικής εκκλησιαστικής συμφωνίας και έκφρασης της πανορθοδόξου ενότητας”, διευκρίνισε.

Ακολουθεί ολόκληρη η Εισήγηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ