“Η Πάτρα θα τιμήσει τον Πολιούχο της με την ίδια ευλάβεια αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι” ήταν το μήνυμα που έδωσε από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την εορτή του αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου.

Σε δραματικό τόνο, ο υπουργός κάλεσε τους κατοίκους της Πάτρας να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, “χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, σύμπνοια και αλληλεγγύη. Όχι 99,9% αλλά 100%”.

Νωρίτερα ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον επιχώριο μητροπολίτη Πατρών, Χρυσόστομο, ο οποίος ευχήθηκε “να βγούμε αλώβητοι και από αυτή την περιπέτεια και από αυτή τη δοκιμασία”.

Ο υπουργός από την πλευρά εμφανίστηκε σίγουρος ότι “οι θυσίες που κάνει όλος ο ελληνικός λαός θα έχουν αποτέλεσμα” και ευχαρίστησε εκ μέρους της Κυβέρνησης τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, διότι, όπως ο ίδιος ανέφερε, “συμβάλλετε πολύ σημαντικά κι εσείς και ο κλήρος στο να περιορίσουμε την πανδημία και τον κορονοϊό”.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, ανήμερα της γιορτής του αγίου Ανδρέα τη Δευτέρα, θα απαγορεύεται η πρόσβαση στον ναό του Πολιούχου σε όλους όσοι δεν διαθέτουν το απαραίτητο έγγραφο. Αν και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ανέφερε πως ο ναός θα είναι ανοιχτός, ο υπουργός όμως δήλωσε πως οι πιστοί δεν θα μπορούν ούτε κι ένα κερί να ανάψουν.

Ετικέτες: