Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 | 0:16

«Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από τη Θεία Κοινωνία» τονίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ισχυρή παρέμβαση με νόημα αλλά και πολλούς αποδέκτες για το θέμα της Θείας Κοινωνίας έκανε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεκαθαρίζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συζητά το θέμα της αλλαγής του τρόπου μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.

Από το αγιορείτικο μετόχιο του αγίου Παντελεήμονα στον Γαλατά όπου εορτάσθηκε η μνήμη του αγίου σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την πεποίθηση πως «μεταλαμβάνοντας, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιο του κορονοϊού» υπενθυμίζοντας πως για το λόγο αυτό το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν άλλαξε τον τρόπο μετάδοσης.

«Σας συγχαίρω διότι προσήλθατε όλοι εις την Θείαν Κοινωνίαν, τα Άχραντα Μυστήρια. Θα ξέρετε ότι τον τελευταίο καιρό έγινε πολύς λόγος πολύ συζήτηση για την Θεία Κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιο του κορονοϊού. Γι’ αυτό και δεν αλλάξαμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στους πιστούς οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον ναό του αγίου Παντελεήμονα.

Απευθυνόμενος προς τους ρωσικής καταγωγής πιστούς που παρά τις αποφάσεις της ρωσικής Εκκλησίας για διακοπή Κοινωνίας εξαιτίας του ουκρανικού ζητήματος, έσπευσαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για τον άγιο Παντελεήμονα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έριξε για μια ακόμη φορά γέφυρα συμφιλίωσης κάνοντας λόγια για «ευλογημένη συνάντηση πατέρα και παιδιών».

«Εάν ολόκληρο το ευσεβές ρωσικό έθνος είναι παιδιά πνευματικά της Κωνσταντινουπόλεως, πολύ περισσότερο εσείς που κατοικείτε εδώ είστε δικά μας παιδιά διότι απ’ εδω το ρωσικό έθνος είδε τον χριστιανισμό, πήρε τα φώτα, πήρε το Βάπτισμα. Για αυτό και ήρθα σήμερα κοντά σας  για να συμπροσευχηθούμε» είπε με νόημα ο Πατριάρχης.

Υπενθυμίζεται πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης με επιστολή του προς τους υπόλοιπους Ορθοδόξους Προκαθημένους, είχε ζητήσει τις θέσεις τους για το θέμα της Θείας Κοινωνίας σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν θεωρεί πως υπάρχει λόγος αλλαγών. Το ίδιο απάντησαν και οι Προκαθήμενοι αλλά και οι τοπικές Σύνοδοι κλείνοντας την όποια συζήτηση για το θέμα με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Η μόνη Εκκλησία που επέλεξε να ακολουθήσει δική της γραμμή μέχρι και σήμερα, ήταν η ρωσική, που εισήγαγε την μέθοδο των διαφορετικών λαβίδων – κουταλιών αλλά και την εμβάπτιση τους σε αλκοόλη μεταξύ της μετάδοσης από πιστό σε πιστό ώστε να απολυμαίνονται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ