Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 | 18:33

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Καθολικός Πατριάρχης της Ασσυριακής Εκκλησίας και μαθητές από τη Θήβα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Καθολικός Πατριάρχης της Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής Mar Awa και η συνοδεία του επισκέφθηκαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

O Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Καθολικό Πατριάρχη κάνοντας αναφορά στην ανάγκη ανθρώπινης επικοινωνίας, στις κρίσεις της εποχής αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι λαοί της γης. Επίσης, σημείωσε ότι είναι στην διάθεσή τους αν χρειάζονται κάτι.

Από την πλευρά του ο Καθολικός Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη και αναφέρθηκε στην έδρα και στην ιστορία της Εκκλησίας, καθώς και στην παρουσία της στην Ελλάδα. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο Εκκλησίες θα έρθουν ακόμη πιο κοντά και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά και την στήριξη.

Τον Καθολικό Πατριάρχη συνόδευαν από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης και ο συνεργάτης π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, ενώ παρών στην συνάντηση ήταν και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Τον κ. Ιερώνυμο επισκέφτηκαν ωστόσο σήμερα το μεσημέρι και μαθητές από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θήβας και από το πρώτο τμήμα της Πέμπτης τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους πραγματοποιούν εκδρομή στην οποία ξεναγήθηκαν στα Βυζαντινά μνημεία της Αθήνας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την επιθυμία να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο και να συζητήσουν μαζί του.

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τα παιδιά και τους δασκάλους και μίλησε μαζί τους για τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ενδιαφέρθηκε για τις σπουδές και τα ζητήματα που τους απασχολούν και μοίρασε σε όλους αναμνηστικά δώρα και ένα σταυρουδάκι ως ευλογία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ