Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:24

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Καθολικός Πατριάρχης Αράμ Α΄ στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Καθολικού Πατριάρχη του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας Αράμ Α΄ πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ την Τρίτη κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου Καθηγητή και του Κοσμήτορα της Σχολής Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χρήστου Καραγιάννη.

Στην εκδήλωση η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΚΠΑ παρέστησαν ο  Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κ. Κεγάμ Χατσεριάν και μέλη ΔΕΠ των δύο Τμημάτων της Σχολής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής και ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής κ. Δημήτριος Μόσχος, ενώ στο έργο του τιμώμενου Πατριάρχη αναφέρθηκε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Στην εκτενή ομιλία του ο Καθολικός Πατριάρχης του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας Αράμ Α΄ αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Εκκλησίας της Αρμενίας με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και στον διεξαγόμενο διαχριστιανικό διάλογο που λαμβάνει χώρα με σκοπό την ενότητα των Εκκλησιών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ