Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 19:22

Ο ΙΣΚΕ καλεί μέσω της ΔΙΣ την Κυβέρνηση «να τιμήσει τις αποφάσεις της» για τα Θεοφάνεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Επιστολή προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ενόψει της έκτακτης σύγκλησής της τη Δευτέρα, έστειλε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος σχετικά με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον εορτασμό των Θεοφανείων κεκλεισμένων των θυρών.

Ο ΙΣΚΕ απευθύνει αίτημα μέσω της ΔΙΣ στην Κυβέρνηση “να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της” και να επιτραπεί η συμμετοχή πιστών στη λειτουργία των Θεοφανείων, όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί με την Εκκλησία πριν από τις γιορτές.

Ακολουθεί η επιστολή του ΙΣΚΕ

Μακαριώτατε, Άγιοι Συνοδικοί,

Η σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως περί απουσίας των πιστών από τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων μας δημιουργεί αισθήματα πικρίας καθόσον ο ιερός Κλήρος συντασσόμενος με τα μέτρα προστασίας της υγείας μερίμνησε για την πιστή εφαρμογή τους με τη συνεργασία των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του προσωπικού των Ιερών Ναών.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ζητά μέσω της Σεπτής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της και να μην εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας,

Το 2021 να είναι ειρηνικό και σωτήριο

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

        Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

  Πρωτοπρεσβύτερος                                    Πρωτοπρεσβύτερος

      ργιος Σελλής                                       Βασίλειος Χρηστίδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ