Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 3:31

Ο ιδιαίτερος φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Mε αυστηρά μετρα και παρουσία λιγοστών πιστών, λόγω των ειδικών συνθηκών, τιμήθηκαν φέτος τα Χριστούγεννα.

Η χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί, ενω σε πολλούς ναούς τελέστηκαν παραπάνω από μια ακολουθίες, προκειμένου να εξυπηρετοηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι πιστοί.

Στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, o οποίος ανέγνωσε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τα Χριστούγεννα

Οι πιστοί τηρούσαν τις αποστάσεις, ενώ συχνές ήταν και οι παραινέσεις των υπευθύνων του ναού, που καλούσαν τον κόσμο να μη συνωστίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ με τα μέτρα του lockdown, ορίζει για τις εκκλησίες ότι εντός των ναών θα μπορούν να βρίσκεται ένας πιστός για κάθε 15 τ.μ.. Το ανώτατο όριο παρουσίας είναι οι 25 πιστοί, με εξαίρεση τους μητροπολιτικούς θα μπορούν να παραβρίσκονται έως 50 άτομα.

Άλλωστε, η Ιερά Σύνοδος, έχοντας ως προτεραιότητα την διαφύλαξη της ανθρώπινης υγείας και ζωής, προέτρεψε μέσω ανακοινώσεων και Εγκυκλίων όλες τις Μητροπόλεις, Ενορίες, Μονές και Ιδρύματα και άπαντες τους κληρικούς και λαϊκούς, να τηρούν επακριβώς τα νομοθετούμενα μέτρα, εντός αλλά και εκτός των Ιερών Ναών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης | EUROKINISSI


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ