Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 | 23:57

Ο εσπερινός του Αποστόλου Παύλου στον φερώνυμο ναό της οδού Ψαρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε απόψε η μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, στην Αθήνα.

Στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου οδού Ψαρών, τελέστηκε o πανηγυρικός εσπερινός όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Τον κ. Χρυσόστομο  πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και πλήθος ιερέων.

 Πλήθος πιστών συνέρρευσε μέσα αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του ιστορικού ναού, για να τιμήσει τον ιδρυτή της ελλαδικής Εκκλησίας και να προσκυνήσει την εικόνα και το λείψανο του Αγίου, που φυλάσσεται.

 Τον θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης, Β’ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος μίλησε για τον μέγιστο των Αποστόλων Παύλο, που δίδαξε εκτός από πίστη και αγάπη προς το Θεό, την ταπεινοφροσύνη. Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη “να έχουμε ως υπόδειγμα το θαυμαστό παράδειγμα με την έχιδνα”.

 Αύριο θα τελεστεί Συνοδική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενώ αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ