Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 4:03

O εσπερινός για τον ταπεινό ιερέα της Αθήνας, άγιο Νικόλαο Πλανά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τη μνήμη του ταπεινού ιερέα της Αθήνας, αγίου Νικολάου Πλανά εόρταζει και τιμά η ενορία του Αγίου Ιωάννη Βουλιαγμένης.

Εκεί όπου φυλάσσεται το ιερό του λείψανο και θαυματουργή κάρα του.

Απόψε στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης ο οποίος πολύ μεστά αναφέρθηκε στην ακέραιη προσωπικότητα του αγίου Νικολάου.

Όπως τόνισε “ο άγιος Νικόλαος ο Πλανάς σε όλη του την ζωή υπήρξε ακέραιος και σώος.

Καταρχήν αποτέλεσε υπόδειγμα ιερέα, καθώς η ζωή του ήταν συνυφασμένη με το θυσιαστήριο του Θεού. Παρόλο που ηταν βραδύγλωσσος, όλη του η ζωή ήταν ένα ζωντανό κήρυγμα. Ως ποιμένας ψυχών αναδείχθηκε ακέραιος διότι προσπάθησε μέρα και νυχτα να καταστήσει το ποίμνιό του άξιο της σωτηρίας. Με τις λιγοστές του γνώσεις αλλά την πολύ του αγάπη για τον Θεό, διακόνησει τον συνάνθρωπο με την εξομολόγηση και την φιλανθρωπία. Αλλά και ως άνθρωπος μπόρεσε να παλέψει και να νικήσει τα πάθη του, να καλλιεργήσει τις αρετές που θέλει ο Θεός και να εφαρμόσει το θέλημα του Θεού. Γι αυτό και ο Θεός τον κόσμησε με χαρίσματα και την αγιότητα”.

Ο π. Σεβαστιανός υπογράμμισε πως “η αγιότητα είναι κάτι που σήμερα φαντάζει στην σκέψη των ανθρώπων κάτι το παρωχημένο, όχι κατορθωτό και πως αφορά άλλες εποχές. Ο άγιος Νικόλαος ο Πλανάς έρχεται να μας θυμίσει ότι και στις ημέρες μας η αγιότητα είναι υπαρκτή και κατορθωτή, όσο υπάρχει η Εκκλησία”.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Ευρίπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ