Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 | 16:30

Φιλαδελφείας Μελίτων: “Κάθε Ορθόδοξος Ρωμιός φυλάττει Θερμοπύλες”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την πολιούχο της Αγία Μαρίνα γιόρτασαν και λιτάνευσαν απόψε στην Αρτέμιδα. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Ο κ. Νικόλαος υποδέχθηκε με εγκάρδιους λόγους τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας λέγοντας χαρακτηριστικά πως “κάθε φορά που η σκέψη μας ταξιδεύει στην Βασιλίδα των Πόλεων, την μητέρα των προγόνων μας την Κωνσταντινούπολη, όποιος νιώσει Ρωμιός, Ορθόδοξος, μέλος αυτής της ιστορίας και της παράδοσης και κατέχει αυτήν την πολιτιστική ταυτότητα που μας δημιουργεί ρίγη συγκίνησης, οφείλει να μην λησμονήσει την παρακαταθήκη που μας έδωσε ο Θεός. Μας φέρνετε Σεβασμιώτατε μια αύρα από το Φανάρι, την Κωνσταντινούπολη και μας μεταφέρετε μνήμες και λέξεις όπως Ορθοδοξία, ιστορία. Για εμάς όμως μια λέξη που ταιριάζει είναι Μάνα. Είναι η μήτρα που γέννησε την ελληνορθόδοξη παράδοση και γι αυτό την αποκαλούμε Μητέρα των Εκκλησιών.”

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας τόνισε πως “το Φανάρι έχει αυτό που λέμε οικουμενικότητα. Θέλει να το βλέπουμε σαν μια αγκαλιά που αγκαλιάζει όλο τον κόσμο. Διαφορετικούς λαούς με διαφορετική γλώσσα και φέρνει μαζί ανθρώπους από διαφορετικά μέρη και ενώνει όλους μαζί τους διαφορετικούς. Και ο Θεός του δίνει την ευλογία εκτός από ταπεινό να είναι και μαρτυρικό. Είναι και για εμάς ευλόγία η σημερινή σας παρουσία, να σας καλωσορίσουμε και να σας εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που βρισκόμαστε κάτω από τα φτερά και την αγάπη του οικουμενικού Πατριαρχείου”.

Ο κ. Μελίτων αναφέρθηκε στην μαρτυρία πίστεως λέγοντας ότι “ο καθένας στον κόσμο ψάχνει να βρει την πορεία του . Και πορεύεται σε αυτήν αέναη πορεία αντιμετωπίζοντας δυσκολίες, εμπόδια, μαρτύρια και δίνουμε μαρτυρίες. Σε αυτή την πορεία του όμως έχει φωτεινούς οδοδείκτες τους Αγίους της Εκκλησίας. “

Ο Μητροπολίτης Μελίτων ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση, την αγάπη και όπως χαρακτηριστικά είπε “την αφοσίωση στην Μητέρα Εκκλησία, την τροφό και μήτρα του ελληνορθόδοξου Γένους. Κάποιος μου είπε ότι εμείς στο Φανάρι φυλάμε Θερμοπύλες. Όμως εγώ σας λέω ότι κάθε Ορθόδοξος Ρωμιός φυλάττει Θερμοπύλες. Η μαρτυρία και το μαρτύριο στη ζωή των Αγίων μας και την δική μας είναι αλληλένδετα. “

Εν συνεχεία τελέστηκε η περιφορά της εικόνας με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, την παρουσία της τοπικής αυτοδιόικησης και την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ