Δε, 15/07/24 | 6:18

Ο εσπερινός του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Ιλίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Άνω Λιόσια.

Στον ιερό ναό αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Άνω Λιοσίων χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας ο οποίος κήρυξε πολύ θεολογικά το μήνυμα της εορτής.

Στο κηρυγμα του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στη διήγηση της Παλαιάς Διαθήκης για τα πικρά νερά της περιοχής Μερρά που συνάντησαν οι Ισραηλίτες διασχίζοντας την έρημο προς την Γη της Επαγγελίας και τα οποία ο Μωυσής κατόπιν εντολής του Θεού, μετέτρεψε σε πόσιμα βαπτίζοντας μέσα τους ένα ξύλο που του υπέδειξε ο Θεος.

Όπως τόνισε ο μητροπολίτης Ιλίου “Η ανθρώπινη πορεία μας σε τούτη τη γη, είναι γεμάτη πίκρες και απογοητεύσεις, τόσο στην γηϊνη έκφραση της ζωής μας, όσο και στον πνευματικό μας αγώνα. Ο ερχομός του Χριστού μας στον κοσμο μας και η Σταύρωσή Του στο ξύλο του Σταυρού, μετατρέπει τις όποιες πικρίες, ανησυχίες και αποτυχίες μας, σε δυνατοτητες ζωης και αθανασιας.

Πρόσθεσε ότι “Ο Σταυρος που μας δίδεται στη βάπτισή μας, ειναι μια διαρκής υπενθύμιση του σταυρικού θανάτου και της Αναστασεως του Χριστού μας που μετέτρεψε την πικρία και την οδύνη της φθοράς και του θανάτου, σε δυνατότητα ζωής αθανάτου για όσους στην καθημερινότητα της ζωής τους κοινωνούν του Σταυρου Του, γλυκαίνοντας την πικρία και τις οδύνες με τις οποίες συμπορευόμεθα σε τούτη τη ζωη και στηρίζοντας τις ελπίδες μας για την συμμετοχή μας στην ευφροσύνη της Βασιλείας του Θεού.

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μανώλαρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ