Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 11:31

Ο εσπερινός εγκαινίων στην Αγία Παρασκευή Νέας Πεντέλης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αισθήματα χαράς και με κάθε επισημότητα τελέσθηκε απόψε ο Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης.

Προηγήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων τα οποία εκόμισε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης και υποδέχθηκε στα προπύλαια του ναού ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνων, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Εν συνεχεία τα άγια λείψανα εναποτέθηκαν στο Άγιο Δισκάριο, επάνω στην Αγία Τράπεζα όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων.

Ακολούθησε ο αναστάσιμος εσπερινός, ψαλλουμένης και της ειδικής Ακολουθίας των εγκαινίων, όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος κ. Συμεών, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτη κ. Ιωάννη.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στα εγκαίνια του Ναού που θα πραγματοποιηθούν αύριο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “Ο εγκαινισμος του Ναού είναι μία ευκαιρία και για τα δικά μας εγκαίνια. Να αναθεωρουμε την έκβαση της ζωής μας. Τα λάθη μας να γίνονται όχημα. Τα εγκαίνια του Ναού να είναι ένα ενθύμιο μία διαρκής υπενθύμιση, ώστε να ανανεώνουμε καθημερινά το σκοπό της ύπαρξής μας”.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης τόνισε τη μεγάλη σημασία των εγκαινίων ενός Ναού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε παλαιότερες στιγμές του Ναού, αλλά και γενικότερα της περιοχής της Πεντέλης τα πρώτα χρόνια της ιερατείας του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ