Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:59

Ο εσπερινός του Αγίου Γερασίμου στην Αγία Τριάδα Περιστερίου – Υποδοχή λειψάνων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η πόλη του Περιστερίου υποδέχτηκε απόψε την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού και τη δεξιά χείρα της Αγίας Μαρίνας, από την Ιερά Μονή Παναχράντου της Άνδρου.

Τα λείψανα συνόδευσε ο Ηγούμενος της Μονής Παναχράντου Γέροντας Ευδόκιμος και υποδέχθηκε σε μία σεμνή τελετή στα προπύλαια του Ναού ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.

Με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου και τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων της Μητροπόλεως κατέφθασαν μέχρι το εσωτερικό του Ναού, όπου και τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Γερασίμου.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος με αφορμή την υποδοχή των Τιμίων λειψάνων τόνισε πως “Οι Άγιοι ήταν άνθρωποι όπως εμείς με τα πάθη και τις αδυναμίες τους. Όμως ο αγώνας, η μετάνοια, η προσπάθεια και η συμμετοχή τους στα μυστήρια της εκκλησίας τους έκαναν να αγιάσουν και να είναι πρεσβευτές σήμερα στο θρόνο του Κυρίου για εμάς”.

Εν συνεχεία έπλεξε το εγκώμιο του εορτάζοντα προισταμένου του Ναού π. Γεράσιμου Καραμολέγκου για όλο το μόχθο που έχει καταβάλει προκειμένου να παραδώσει στη σημερινή του μορφή τον Ναό.

Από την πλευρά του ο Ηγούμενος της Μονής γέροντας Ευδόκιμος ανέφερε πως “Παρά το προχωρημένο της ηλικίας μου, αλλά και το φορτωμένο πρόγραμμα, δέχθηκα με χαρά την πρόσκληση του π. Γερασίμου, να βρεθώ στον περικαλλή αυτό Ναό”.

Τα Τίμια Λείψανα θα παραμείνουν στον Ναό προς προσκύνηση μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 22 Οκτωβρίου, όταν και θα αναχωρήσουν για τη Μονή της Άνδρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ