Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:05

Ο εσπερινός του Αγίου Ανδρέα στη Μητρόπολη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε απόψε στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Περιστέρι, στην περιοχή Τσαλαβούτα, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος Χριστοδούλου, ο οποίος τόνισε πως “Ο άνθρωπος της εποχής μας, για άλλα διψά και άλλα ζητά. Επιζητεί ελάχιστα ή καθόλου το Θεό. Η σύνδεση του όμως με τον Θεό τον μεταμορφώνουν σε άνθρωπο αγάπης, δικαιοσύνης, ειλικρίνειας, έναν καθαρό ομολογητή γεμάτο αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Όπως ο Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε “Ας αρχίσουμε από τις μικρές, ανώδυνες θυσίες, ακόμα και αυτές είναι ευπρόσδεκτη προσφορά στο βωμό του Θεού. Είναι η απαρχή για τις μεγάλες θυσίες και ο στέφανος που θα λάβουμε, θα είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερος στη Βασιλεία του Θεού”.

Το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου και το απόγευμα θα τελεστεί μεθέορτος Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας και του Ιερού λειψάνου του Αγίου Ανδρέα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ