Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:31

Ο Επίσκοπος Ερυθρών στον Άγιο Δημήτριο Πετρουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Πλήθος πιστών τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Δημητρίου του μυροβλύτου στην ομώνυμη ενορία στην Πετρούπολη.

Της αρχιερατικης Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Ερυθρών και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης κ. Κύριλλος, με την συνοδεία ιερέων της μητροπόλεως Ιλίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος Αδαμίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου, ο οποίος τόνισε πως “οι άγιοι ήταν άνθρωποι που προέρχονταν από κάθε κοινωνική τάξη και κατάφεραν να αναδειχθούν μάρτυρες της εκκλησίας, διότι είχαν υπομονή και είχαν την δύναμη να βγάλουν το “εγώ” από τον ορίζοντά τους και να βάλουν πρώτα τον Χριστό και μετά το “εγώ” τους. Η πλήρης ελευθερία δίχνει την εμπιστοσύνη στον Χριστό”.

Πρόσθεσε πως “Έτσι και ο μεγαλομάρτυς Δημήτριος αν και έφερε μεγάλα κοινωνικά αξιώματα προτίμησε να θυσιάσει την ύπαρξή του, διότι αυτό δίδαξε πρώτος ο Κύριος με το παράδειγμά του. Ότι υπάρχουν αξίες ανώτερες από την ανθρώπινη ύπαρξη μας”.

Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας ο Επίσκοπος Ερυθρών ευχήθηκε στον κλήρο και τον λαό της ενορίας μεταφέροντας τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και ευχαριστώντας τον προιστάμενο π. Εμμανουήλ Σέρβο για την προσκληση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ