Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:00

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Ο εορτασμός των Θεοφανείων και η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής η θεία λειτουργία για τον εορτασμό των Θεοφανείων και η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων.

Τις λατρευτικές ακολουθίες τέλεσε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμος Β΄ π. Αλέξιος Κουρτέσης, ενώ στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Ο π. Αλέξιος στο μήνυμά του αναφερόμενος στην εορτή των Θεοφανείων, σημείωσε πως, «πράγματι την ημέρα αυτή πραγματοποιείται η φανέρωση της αγίας, ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδος στον κόσμο, αφού ο Χριστός πλησιάζει στην όχθη του Ιορδάνη ποταμού και εισέρχεται σε αυτόν για να λάβει το βάπτισμα από τα χέρια του Προδρόμου, ενώ ο θεός πατέρας πιστοποιεί την Θεότητα του Υιού του».

Όπως τόνισε μάλιστα, «βαπτίζεται ο Χριστός και αγιάζονται τα νερά και η φύσις όλη. Αγιάζεται ο άνθρωπος και ανακαινίζεται διότι την σημερινή εορτή καθιερώνεται το μυστήριο του ιερού βαπτίσματος με το οποίο κάθε νέος άνθρωπος όταν το λαμβάνει φωτίζεται με πνεύμα άγιο».

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας προέτρεψε να κατανοήσουμε πόσο μεγάλη είναι αυτή η παρακαταθήκη που έχουμε όλοι κληρονομήσει μέσω του μυστηρίου του βαπτίσματος. «Ας διαφυλάξουμε ως πολύτιμο θησαυρό αυτή την κληρονομιά που μας χάρισε ο Θεός και όπως ο Χριστός καταδύθηκε στα νερά του Ιορδάνη, ας καταδυθούμε κι εμείς πιο βαθιά στο νόημα αυτής της εορτής και ας αναλύσουμε το περιεχόμενό της. Έτσι έχοντας όλα τα εχέγγυα της πίστεώς μας θα γίνουμε πιο φωτεινοί άνθρωποι και το φως θα διαχέεται από την καρδιά μας και θα καθοδηγεί τα διαβήματά μας στην οδό της αλήθειας, της ζωής, της αγάπης, της ειρήνης και την οδό που βάδισε ο ίδιος ο Χριστός», κατέληξε ο π. Αλέξιος.

Να σημειωθεί, ότι παραβρέθηκαν επιπλέον ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, Προϊστάμενοι Κλάδων και Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και άλλων φορέων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ