Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 | 4:59

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΠΡΟΕΞΗΡΧΕ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Φανάρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα το πρωί τα Άγια Θεοφάνεια στο Φανάρι.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο από την εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στην προκυμαία του Φαναρίου, όπου μαζί με τους αρχιερείς, τους επισήμους και τον πιστό λαό μετέβησαν εν πομπή από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Περισσότεροι από δεκαπέντε νέοι από την Πόλη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, βούτηξαν στον Κεράτιο και τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο φοιτητής κ. Αθανάσιος Αποστολάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης, στον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε όλους τους υπόλοιπους κολυμβητές, στους οποίους προσέφερε μαζί με τις πατρικές του ευχές και μικρά αναμνηστικά.

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Νωρίτερα, στον πατριαρχικό ναό συμπροσευχομένου του Πατριάρχη, ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, αφού χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου και  Προύσης κ. Ιωακείμ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ