Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:37

Ο εορτασμός του Αγίου Φωτίου στη σκιά του κορονοϊού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η εορτή του αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, προστάτη και εφόρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος σύμφωνα με τις διατάξεις των υγιειονομικών μέτρων, λόγω της πανδημίας.

Συνεπως το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου 2021, με Συνοδική Απόφαση, ο Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Φωτίου θα τελεσθούν στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο (Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη), χοροστατούντος και ιερουργούντος αντιστοίχως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Επίσης, με πρωτοβουλία του Διορθοδόξου Κέντρου και υπό την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι εκκλησιαστικών και θεολογικών βιβλιοθηκών από Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, Ιερές Μονές και ακαδημαϊκά ιδρύματα τιμώντας την μνήμη του Αγίου Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και ιδρυτού της Μυριοβίβλου, θα συναντηθούν διαδικτυακά την ημέρα της εορτής του Αγίου. Σκοπός της πρώτης αυτής επικοινωνίας είναι η στενότερη συνεργασία των ειδικών αυτών βιβλιοθηκών με την δημιουργία ενός αντίστοιχου δικτύου. 

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το μνημόνιο αυτό προσβλέπει στην δημιουργική συνεργασία των εκκλησιαστικών βιβλιοθηκών και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και αναγκών τους σε όλα τα επίπεδα. 

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μπορούν να απευθυνθούν στον τηλεφωνικό αριθμό 2108037643 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: library@intero.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ