Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συνόδου για τη σύλληψη του μαϊμού «Αρχιεπισκόπου»

Στη σύλληψη του 46χρονου μαϊμού “Αρχιεπισκόπου” που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών και παράνομων μεταναστών αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Κιλκισίου Βαρθολομαίος, ο οποίος τοποθετήθηκε με σαφήνεια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» (Star), δίνοντας κρίσιμες οδηγίες στους πιστούς για την αντιμετώπιση των παρασυναγωγών.

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου τόνισε ότι για το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν υπήρχε κάποια καταγγελία. Επίσης, δεν υπήρχε κάποιος τρόπος, όπως είπε, με τον οποίο θα μπορούσαν να πληροφορήσουν για το συγκεκριμένο πρόσωπο κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι θα βρίσκονταν σε θέμα. Ακόμη και οι ίδιοι, τόνισε ο Ιεράρχης, πρώτη φορά ακούνε το γεγονός αυτό μέσα από τους ηλεκτρονικούς δείκτες.

Ο κ. Βαρθολομαίος επισήμανε ότι τα ζητήματα που αφορούν τέτοιου είδους παρασυναγωγές και πρόσωπα που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την ευεργετική πίστη των ανθρώπων και την πνευματική τους ανάγκη είναι πολύ συγκεκριμένα.

Ο Μητροπολίτης Κικλισίου υπενθύμισε πως υπάρχει το Γραφείο των Αιρέσεων, το οποίο ασχολείται με αυτά τα θέματα συστηματικά, και πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Πανελλήνιο Συνέδριο. Ο Ιεράρχης εξήγησε ότι σκοπός είναι ο λαός να αισθάνεται την πνευματική ασφάλεια μέσα στην κανονική Εκκλησία.

Το «Παράγγελμα» για την Πνευματική Ασφάλεια

Ο Μητροπολίτης Βαρθολομαίος επισήμανε ότι υπάρχει πληροφόρηση προς τον λαό μέσω των εγκυκλίων που εκδίδονται και διαβάζονται σε όλους τους ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο άνθρωπος, ο οποίος εκκλησιάζεται και μπαίνει μέσα στον ναό, ακούει αυτά τα έγγραφα που στέλνει η αρμόδια υπηρεσία προς όλη την Εκκλησία της Ελλάδος. Επομένως, υπάρχει αυτή η πληροφόρηση.

Ωστόσο, ως κρίσιμη οδηγία για την πνευματική προστασία, ο Εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι όλοι μέσα σε κάθε ενορία να ακούμε το όνομα του Μητροπολίτη μας.

Ο κ. Βαρθολομαίος ξεκαθάρισε ότι, όταν σε έναν ναό δεν ακούγεται το όνομα του Κυριάρχου Μητροπολίτου της περιοχής, τότε ο πιστός θα πρέπει να υποψιαστεί. Αυτό πηγαίνει να πει ότι πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κανονικότητα της λειτουργικής πράξης της συγκεκριμένης εκκλησίας.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV