Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:49

Ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Καλύμνου απαντά στις κατηγορίες του δημάρχου για τη διασπορά του ιού στο νησί

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Απάντηση στον δήμαρχο Καλύμνου για τις ευθύνες που επέρριψε στον επιχώριο μητροπολίτη σχετικά με τη διασπορά του ιού στο νησί έδωσε ο π. Νικόλαος Καζαβούλης, μιλώντας στο kalymnos-news.gr.

Ο π. Νικόλαος, εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σημείωσε πως “αδίκως βάλλεται ο δεσπότης” καθώς, όπως εξήγησε, είχε εκδώσει από τις 12 Φεβρουαρίου σαφή εγκύκλιο σχετικά με τη λειτουργία των ναών του νησιού αυστηρά κεκλεισμένων των θυρών.

Επιπλέον, τόνισε πως ο μητροπολίτης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας “είναι πολύ ευαισθητοποιημένος πάνω σ’ αυτό καθώς κάθε φορά μας απαγορεύει να βάζουμε πιστούς μέσα στην εκκλησία. Εάν τώρα κάποιοι, για δικούς τους λόγους, έβαζαν μέσα ανθρώπους, δεν ευθύνεται ο δεσπότης. Δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο σε κάθε εκκλησία. Είναι αλλουνού αρμοδιότητα αυτό”, σημείωσε κλείνοντας ο π. Νικόλαος.

Η Κάλυμνος από σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, έχει τεθεί στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου, όπου εκτός των άλλων περιορισμών, οι ναοί λειτουργούν χωρίς την παρουσία πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ