Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | 23:05

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Ο Δήμος Χαλκιδέων τίμησε με το χρυσό κλειδί της πόλης τον μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το χρυσό κλειδί της πόλης απένειμε χθες στον μητρόπολη Χαλκίδος Χρυσόστομο, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Η απόδοση αυτής της ύψιστης τιμής, δόθηκε στον ιεράρχη για το πολύκαρπο έργο που προσφέρει στην πόλη της Χαλκίδος, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την ενθρόνισή του.

Στην εκδήλωση, μίλησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, ο συγχωριανός, συμμαθητής και φίλος του μητροπολίτη, κ. Αναστάσιος Λυμπέρης, ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης αρχιμανδρίτης, Νικόδημος Ευσταθίου, ενώ αμέσως μετά προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκους, παραγωγής του Δήμου Χαλκιδέων, με αναφορά στην βιογραφία και διακονία του κ. Χρυσοστόμου.

Από τη μεριά της, η κ. Δήμαρχος έκανε εκτενή και λεπτομερή αναφορά στα έργα ποικίλης ανθρωπιστικής προσφοράς, των οποίων ηγείται όλα αυτά τα χρόνια της ποιμαντορίας του, ο κ. Χρυσόστομος και η μητρόπολη Χαλκίδος.

Ακολούθως, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος απηύθυνε λόγο δοξολογίας προς τον Θεό, για την ευδοκία των είκοσι χρόνων διακονίας που πέρασαν, αλλά και λόγο ευχαριστίας προς τους διοργανωτές και συντελεστές της εκδήλωσης, για την τιμή που του επεφύλαξαν, επισημαίνοντας πως “αποδέχεται την τιμή” .

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι μητροπολίτες Καρυστίας κ. Σεραφείμ, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος (Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας) και ο επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος (Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος), αλλά και εκπρόσωποι των κομμάτων, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και περιορισμένος αριθμός προσκεκλημένων λόγω της πανδημίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ