Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 15:50

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΟΥΤΟΥ

Ο αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Δουσικιώτης νέος ηγούμενος της ιστορικής μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Ο αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Δουσικιώτης εξελέγη πριν από λίγο νέος ηγούμενος της ιστορικής ιεράς μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου Πύλης Τρικάλων.

Ο νέος ηγούμενος, που εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη παρουσία του πρωτοσυγκέλλου της μητροπόλεως Τρίκκης αρχιμανδρίτη Αλέξιου Κανίνα, ως εκπροσώπου του οικείου μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, διαδέχεται τη θέση του μακαριστού καθηγουμένου Ιγνατίου Πούτου, ο οποίος εκοιμήθη πριν από ενάμιση μήνα.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την ευχαριστήριο δοξολογία παρουσία του κλήρου, του νέου ηγουμένου και της αδελφότητας στο καθολικό της μονής, ευχόμενος παράλληλα στο νέο καθηγούμενο καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Να σημειωθεί, ότι ο π. Βησσαρίων εγκαταβιεί στη μονή Δουσίκου για πάρα πολλά χρόνια και είναι ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στην πόλη των Τρικάλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η τελετή της ενθρονίσεως ωστόσο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού για την εορτή του Αγίου Βησσαρίωνος σύμφωνα με το μοναχικό τυπικό.

Για πλούσιο φωτογραφικό υλικό πατήστε ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ