Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:33

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας νέος πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Κυδωνίας – Στη δικαιοσύνη καταφεύγουν μητρόπολη και ιερά μονή για ψευδείς ειδήσεις

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας αδερφός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων είναι ο νέος πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου με απόφαση του Μητροπολίτη Κυδωνίας Δαμασκηνού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νέος πρωτοσύγκελος ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του πριν από δύο ημέρες ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της μητρόπολης.

Η τοποθέτηση του Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου όπως όλα δείχνουν αποτελεί επιλογή κοινής αποδοχής τόσο του μητροπολίτη όσο και του επίσκοπου Δορυλαίου, καθώς αποτελεί μέλος της αδελφότητας των μοναχών της αγίας Τριάδας.

Ανακοίνωση εξέδωσε ωστόσο η ιερά μονή μέσω της οποίας συγχαίρει τον νέο πρωτοσύγκελο και διευκρινίζει παράλληλα ότι η απομάκρυνση του μέχρι πρότινος πρωτοσυγκέλου επισκόπου Δορυλαίου Δαμασκηνού δεν σχετίζεται με υπόθεση οίκου ευγηρίας στα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας

“Τιμή και χαρά για το μοναστήρι μας η τοποθέτηση του π. Νικηφόρου ως Πρωτοσυγκελλεύοντος στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε να έχει υγεία και να χαίρεται απίκρατα την νέα του ευθυνοφόρο διακονία.

Η αποχώρηση του Θεοφιλεστάτου Καθηγουμένου κ. Δαμασκηνού από την θέση του Πρωτοσυγκελλεύοντος είναι καθαρά θέμα υπακοής στην Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τάξεως στην διοίκηση της Τοπικής Εκκλησίας.

Οι κακοπροαίρετες παραφωνίες περί σχέσεως με το γηροκομείο Χανίων κ.τ.λ. είναι ψευδείς και συκοφαντικές και έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης τόσο από τον Σεβασμιώτατο και την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου όσο και από τον Θεοφιλέστατο και την Ιερά Μονή.

Καλή και ευλογημένη περίοδο προς το Άγιο Πάσχα.

Εκ της Ιεράς Μονής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ