Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 22:50

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια του έργου στο Ελληνικό και στη μουσική παράσταση «Έλληνες και Φιλέλληνες»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας εκδήλωση για τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό.

Παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος ο οποίος τέλεσε και την ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων, πολιτικοί και οι δήμαρχοι των περιοχών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε πως πρόκειται για έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας και πως σήμερα δεν επαναλαμβάνουμε το γνωστό σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, τα λόγια έγιναν πράξη και υπάρχει χειροπιαστή πραγματικότητα. «Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάναμε», τόνισε υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πίστεψε σε αυτό το έργο από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του τόπου λύνοντας τεράστια προβλήματα και ανατρέποντας παρωχημένες νοοτροπίες και βαλτωμένες αντιλήψεις.

Το βράδυ της Δευτέρας ωστόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών παρακολούθησε τη μουσική παράσταση «Έλληνες και Φιλέλληνες».

Η παράσταση έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ την οργάνωση είχαν το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, την Μητρόπολη Νικαίας και την Μητρόπολη Ιλίου. Παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος και ο επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην παράσταση που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922 αλλά και στους συντελεστές. Κατόπιν, παρουσιάστηκε μέσα από την άρτια μουσική παράσταση η διαδρομή των Ελλήνων με μουσική, κείμενα και εικόνες που περιελάμβανε παλαιότερα και νεότερα μουσικά και ποιητικά έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Ήταν αφιερωμένη στο ελληνικό πνεύμα που διαχρονικά ενθουσιάζει και εμπνέει όλους τους λαούς με την ομορφιά, τον φιλελευθερισμό και τον ηρωισμό του.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και συντελεστές και ιδίως την κ. Νίνα Πατρικίδου αλλά και τους αρχιερείς, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε στην μουσική παράσταση και στο περιεχόμενό της σημειώνοντας πως παρακολουθήσαμε ότι το όραμα ήταν εκείνο που βάσταξε από την αρχή μέχρι το τέλος. Ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα και τους κάλεσε να «κάνουν τέτοιες εκπλήξεις, διότι τις χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ