Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:25

Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συγκαλεί την μεγαλύτερη κληρικολαϊκή Συνέλευση στην ιστορία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τηλεδιάσκεψη την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο, ώστε να ενημερωθεί καταλλήλως, εν όψει της συνεδριάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής και της 45ης Εθνικής κληρικολαϊκής Συνελεύσεως.

Ο κ. Ελπιδοφόρος ευχήθηκε ευλογημένο, παραγωγικό και υγιές το νέο Εκκλησιαστικό έτος και μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου από το σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος εξέφρασε την συμπάθειά της προς τους πυροπαθείς της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Φραγκίσκου στο πρόσώπο του μητροπολίτου κ. Γερασίμου.Τέλος, αποφασίσθηκε η επόμενη τακτική συνεδρία της να λάβει χώρα τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου.

Επίσης σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος θα συγκαλέσει τη μεγαλύτερη κληρικολαϊκή Συνέλευση στην 98χρονη ιστορία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Περισσότεροι από 1.100 αντιπρόσωποι από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στο ιστορικό αυτό γεγονός. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και άλλες Συνελεύσεις, τις οποίες παρακολούθησε ακόμη μεγαλύτερος αριθμός ατόμων, καμία, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν συγκέντρωσε τέτοιο αριθμό αντιπροσώπων, οι οποίοι συμμετέχουν ουσιαστικά και ενεργά στο έργο της Συνέλευσης. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή αριθμό συμμετεχόντων.

Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Φανάρι, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: “Αν οποιοσδήποτε αμφιβάλλει για τη ζωντάνια της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, ιδιαίτερα σε τούτη την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ας αναλογιστεί την άνευ προηγουμένου συμμετοχή στην πρώτη δια τηλεδιάσκεψης Κληρικο–λαϊκή Συνέλευση.

Είμαι περήφανος για τις ενορίες μας και την ηγεσία τους ανά τη χώρα, καθώς και για το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής μας που εργάστηκε τόσο εντατικά για την πραγματοποίηση της 45ης κληρικολαϊκής Συνέλευσης.

Το θέμα μας «…Μείζων δέ τούτων ἡ ἀγάπη» (Α΄ Κορ. 13, 13), αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην αφοσίωση και την ενέργεια που έχει δαπανηθεί για τη σημαντική αυτή σύναξη της Εκκλησίας μας. Όλοι μαζί, ως το ένα Σώμα του Χριστού, αντιμετωπίζουμε τις πολλές και ποικίλες προκλήσεις και χτίζουμε ένα μέλλον ακόμη πιο λαμπρό για τις επερχόμενες γενιές”.

Η 45η δια τηλεδιάσκεψης κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη συνεδρίαση της ολομέλειας το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ