Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 12:58

Ο Αρχιεπίσκοπος Benjamin Atas στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 28ης Ιουλίου ο μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας υποδέχθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης τον Αρχιεπίσκοπο της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος στην Σουηδία, Benjamin Atas, συνοδευόμενο από τον συνεργάτη του, επιχειρηματία κ. Aydin Melkemichel.

Ο αρχιεπίσκοπος κ. Βενιαμίν εξέφρασε την επιθυμία, να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Κλεόπα, καθώς μεσολάβησε αρκετό διάστημα όπου οι δύο εκκλησιαστικοί άνδρες δεν είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, για να δει δια ζώσης τις γενόμενες εργασίες αποκαστάσεως του ως άνω ναού.

Αφού εψάλη σύντομη Δοξολογία, ο Μητροπολίτης Κλεόπας συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Benjamin επί τη συμπληρώσει 25ετίας από της εκλογής, χειροτονίας και ενθρονίσεώς του ως Αρχιεπισκόπου της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος στην Σουηδία και του επέδωσε ως δώρο εικόνα της Θεομήτορος, ο δε Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στον Μητροπολίτη έναν ξύλινο επιστήθιο σταυρό από το Λίβανο.Ο Μητροπολίτης Κλεόπας ετόνισε την σπουδαιότητα της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Benjamin στην Σκανδιναυΐα και τον συνεχάρη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί προς όφελος του ποιμνίου του και για την προαγωγή του διαλόγου μεταξύ των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Σουηδία.

Από την πλευρά του ο κ. Benjamin συνεχάρη τον Μητροπολίτη Κλεόπα για το έργο του, διότι, όπως είπε, η παρουσία του είναι δώρο Θεού στην Σκανδιναυΐα, τόνισε τους δεσμούς ειλικρινούς φιλίας και αδελφοσύνης που ανεπτύχθησαν μεταξύ τους, στο διάστημα των επτά ετών από της ενθρονίσεώς του τελευταίου στην Στοκχόλμη και τον παρεκάλεσε, να μεταφέρει τον σεβασμό του στον “Πατριάρχη των Πατριαρχών”, όπως χαρακτηριστικώς απεκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για το εξαιρετικής ποιότητος αποτέλεσμα των εργασιών αποκαταστάσεως του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθησε ξενάγηση του Αρχιεπισκόπου και της συνοδείας του στους χώρους του Καθεδρικού Ναού και στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, ο δε κ. Melkemichel παρέθεσε σε εστιατόριο της πόλεως γεύμα προς τιμήν των δύο ιεραρχών.

Οι φωτογραφίες είναι προσφορά της κ. Effy Candelario.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ