Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:54

ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θεμελίωσε νέα δομή για τη διαβίωση ηλικιωμένων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την πόλη Κέρνς της Βορείου Κουινσλάνδης εκεί όπου ένα πληθυσμιακά μικρό αλλά εξαιρετικά δυναμικό κύτταρο του Ελληνισμού δίδει στην τοπική κοινωνία την καλή μαρτυρία της Ορθοδοξίας και του Γένους μας επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Η επίσκεψη του κ. Μακαρίου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη θεμελίωση μίας νέας δομής του Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «St John’s Community Care», ενός φιλανθρωπικού Οργανισμού ο οποίος πρωτοπορεί εδώ και 25 χρόνια, στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε όλη την Πολιτεία της Κουινσλάνδης, με αποδέκτες παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η νέα δομή της οποίας τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος την Τρίτη, φέρει το όνομα «St John’s Arlington Lifestyle Apartments» και βρίσκεται στο προάστιο Clifton Beach του Κέρνς. Το οραματικό αυτό έργο προορίζεται για την υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων με την παροχή στέγης μέσα σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον. Το έργο θα παραδοθεί εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2023.  

Στην τελετή Αγιασμού και κατάθεσης του θεμελίου λίθου εκτός από τη διοίκηση και τα μέλη της ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, παρέστησαν και εκπρόσωποι της αυστραλιανής πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος του Κερνς, κ. Bob Manning. Το «παρών» έδωσε επίσης εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρίας «Keir Constructions», ο Γενικός Διευθυντής της, κ. Cambell Balderson.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε εξήρε το θεάρεστο κοινωφελές έργο που επιτελεί ο Οργανισμός «St John’s Community Care» από της ιδρύσεώς του το 1997, δηλώνοντας τη βαθιά ικανοποίηση και την τεράστια υπερηφάνεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Συνεχάρη δε προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Μπακαλάκη για την άξια ηγεσία του και για την αφοσίωση που έχει επιδείξει διαχρονικά στους σκοπούς και την αποστολή του Οργανισμού, ενώ αναγνώρισε τον επαγγελματισμό και την ακεραιότητα όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, επαινώντας ιδιαίτερα την ευαισθησία, την προνοητικότητα και την επινοητικότητά τους, χαρίσματα που τους επιτρέπουν να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των εμπερίστατων συνανθρώπων τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, απηύθυνε επίσης εγκάρδιες ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο κ. Bob Manning και προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κέρνς, για την καθοριστική υποστήριξη που παρείχαν στο υπό υλοποίηση έργο του Οργανισμού «St John’s Community Care», εγκρίνοντας την απαλλαγή τελών ύψους άνω των 500.000 δολαρίων.

Κλείνοντας, ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί και να ενισχύει όλους όσοι αθροίζουν δυνάμεις για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου αυτού έργου ενώ δήλωσε βέβαιος ότι ο φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Κέρνς θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην τοπική κοινωνία της Κουινσλάνδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ