Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 4:59

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΕΞΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.


Την Ιερά Μονή Ιβήρων στο Άγιον Όρος επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος προσκεκλημένος από τον Αρχιμανδρίτη κ. Ναθαναήλ και την Γεροντική Σύναξη προκειμένου να προεξάρχει στην Πανήγυρη της Ιεράς Μονής επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος έφθασε στην Ιερά Μονή την παραμονή της θεομητορικής εορτής, γενόμενος δεκτός επισήμως στην είσοδο της Μονής από τον Ηγούμενο κ. Ναθαναήλ, τον Προηγούμενο Γέροντα Βασίλειο και την αδελφότητα. Κατά την τάξη, προεξήρχε της τελετής της λιτανευτικής μεταφοράς της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, από το παρεκκλήσιο στο Καθολικό της Μονής.

Εν συνεχεία χοροστάτησε στον Εσπερινό, στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και των Επισκόπων Αριανζού κ. Βαρθολομαίου, Παλμύρας κ. Ιωάννου (εκ του Πατριαρχείου Αντιοχείας) και Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου. Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκαν μαζί με τον Εσπερινό και τα κτητορικά, δηλαδή επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των κτητόρων της Μονής.

Να σημειωθεί ότι μετά την Ακολουθία των κτητορικών του Εσπερινού, την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή επισκέφθηκε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους κ. Στέφανος μαζί με τα μέλη της Ιεράς Κοινότητος, ενώ προσήλθαν και οι ηγούμενοι των Μονών Χιλανδαρίου κ. Μεθόδιος, Σταυρονικήτα κ. Τύχων και Εσφιγμένου κ. Βαρθολομαίος. Κατά την πανηγυρική τράπεζα μίλησαν ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος κ. Στέφανος, ο Ηγούμενος της Μονής της Μεγίστης Λαύρας κ. Πρόδρομος, ο ηγούμενος της Μονής των Ιβήρων κ. Ναθαναήλ και τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ