Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 | 0:05

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευλόγησε νέους που αποφοίτησαν από ελληνορθόδοξα Κολλέγια του Σύδνεϋ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τις ευχές και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου έλαβαν οι φετινοί απόφοιτοι των ελληνορθοδόξων Κολλεγίων του Αγίου Σπυρίδωνος και των Αγίων Πάντων στο Σύδνεϋ.

Ο Σεβασμιώτατος τίμησε με την παρουσία του τις τελετές αποφοιτήσεως, τις οποίες διοργάνωσαν τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα τη Δευτέρα 11 και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου αντιστοίχως.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος παρέστη στην τελετή του Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνος, η οποία έλαβε χώρα στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο Kingsford του Σύδνεϋ. Πλαισιούμενος από τους κληρικούς της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος, π. Στυλιανό Σκούτα και π. Σταύρο Ιβανό, και παρουσία της Διευθύντριας κ. Αιμιλίας Κατσογιάννη και των εκπαιδευτικών του σχολείου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Δοξολογία επί τη αποφοιτήσει των μαθητριών και των μαθητών της τρίτης τάξης του Λυκείου (HSC Class of 2023).

Παρομοίως, την Τετάρτη μετέβη στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στο προάστιο Belmore και τέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία πλαισιούμενος από τους κληρικούς π. Χρήστο Τριανταφύλλου και π. Δημήτριο Παπαοικονόμου, με την παρουσία της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.

Σε αμφότερες τις τελετές, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος απένειμε βραβεία σε μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, ενώ προσέφερε σε όλους τους αποφοιτήσαντες από ένα αντίγραφο της Αγίας Γραφής. Παράλληλα, τους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές ενόψει του ανοίγματος ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή τους.

Παρότρυνε τις νέες και τους νέους να αντιμετωπίσουν με θάρρος και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις που τους επιφυλάσσει η ενήλικη ζωή, διατηρώντας πάντοτε ως πολύτιμα εφόδια την πίστη τους στον Χριστό, τις ελληνορθόδοξες αξίες με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί και τις πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες τις απέκτησαν κατά τη φοίτησή τους στα ελληνορθόδοξα Κολλέγια.

Επιπλέον, τους παρακάλεσε να παραμείνουν κοντά στην Εκκλησία και τους διαβεβαίωσε συνάμα πως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, οι κληρικοί της αλλά και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκονται πάντοτε στους πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ