Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 11:50

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην καλοκαιρινή γιορτή της «Κιβωτού του Κόσμου»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας κα Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη η καλοκαιρινή γιορτή της «κιβωτού του κόσμου».

Παρέστησαν, επίσης, υπουργοί, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, υποστηρικτές, εθελοντές και συνεργάτες της «Κιβωτού». Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Διευθυντής του του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης.

Η πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου ευχαρίστησε την κα Σακελλαροπούλου για την παρουσία της και τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά και την στήριξη του. Μίλησε για την ευθύνη της θέσης αυτής και την πορεία της Κιβωτού τους τελευταίους μήνες και αναφέρθηκε στους στόχους και στους σκοπούς.

Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την χαρά της και χαρακτήρισε την ημέρα «μια μέρα γιορτής που αποτελεί το επιστέγασμα προσπαθειών ενός ολόκληρου χρόνου, ώστε να ξεπεραστεί η πρόσφατη κρίση του οργανισμού και να διαλυθούν τα βαριά σύννεφα. Δεν θα μιλήσω για το παρελθόν, το έχουμε αφήσει από καιρό πίσω μας. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά της Κιβωτού, ώστε κανένα να μη μείνει απροστάτευτο και να μη στερηθεί την ασφάλεια, τη στοργή, την εκπαίδευση, τη στήριξη, διαθέτουν γνώση και εμπειρία που εγγυώνται ένα φωτεινό μέλλον.

Σήμερα, περιμένοντας να παρακολουθήσω την παράσταση πάνω στο πιο αγαπημένο ίσως βιβλίο της παιδικής ηλικίας, τον «Μικρό Πρίγκιπα», βλέποντας γύρω μου τόσα ξάστερα πρόσωπα, ξαναθυμάμαι το μυστικό που λέει η αλεπού στον Πρίγκιπα: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά». Με την καρδιά, αλλά και με πολλή δουλειά, μπορούν να μεταμορφωθούν ιδρύματα όπως αυτό σε πραγματικές κιβωτούς για τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας».

Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό της «με τα λόγια, τα οποία η Άλκη Ζέη είχε συνοψίσει το περιεχόμενο του αξεπέραστου βιβλίου του Αντουάν ντε Σαιν-Εξυπερύ: «Βάζε στόχους, δείξε έγνοια στον διπλανό σου, και, κυρίως, αφοσιώσου σ’ αυτό που αγαπάς». Εύχομαι, στα χρόνια που θα ‘ρθουν, η «Κιβωτός του Κόσμου», εφοδιάζοντας τα παιδιά με αρχές, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του καθενός, καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία και μαθαίνοντάς τους την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, να τα βοηθήσει να πατήσουν γερά στα πόδια τους, ώστε να βρουν «αυτό που αγαπούν» και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα μηνύματα που παρουσιάζονταν σε μία γιγαντοοθόνη πριν από την έναρξη της εκδήλωση και έγραφαν, μεταξύ άλλων, «σας προσκαλούμε», «σας χρειαζόμαστε», «ελάτε κοντά μας» και τόνισε πως αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία.

Κατόπιν, τα παιδιά παρουσίασαν την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» πλαισιωμένη από τραγούδια και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνων στα παιδιά της Κιβωτού που αποφοιτούν.


Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ