Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 22:55

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ «ΔΡΟΜΟΙ» ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην εκδήλωση για τα δύο χρόνια δράσεων για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση «Όραμα και έργο»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση για τα δύο χρόνια δράσεων για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση «Όραμα και έργο» στο Θέατρο Άλσος.

Παρέστησαν, ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, η «οικοδέσποινα» της εκδήλωσης, Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, Καθηγητές, Γενικοί Γραμματείς, Ιατροί και εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα της ψυχικής υγείας. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στα κοινά σημεία που έχουν οι δύο «δρόμοι», της Εκκλησίας και της Πολιτείας, τονίζοντας ότι διασταυρώνονται έχοντας ως στόχο τον άνθρωπο. Επίσης, επεσήμανε την καλή συνεργασία που υπάρχει με την κ. Ράπτη υπογραμμίζοντας ότι ήταν πάντοτε διαθέσιμη να στηρίξει το έργο της Εκκλησίας, ενώ αναφέρθηκε στις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει η υφυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής. «Στόχος της Πολιτείας είναι η βοήθεια του ανθρώπου, αλλά και σκοπός της Εκκλησίας είναι ο άνθρωπος» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε το πρόβλημα του συνανθρώπου μας να είναι και δικό μας πρόβλημα, δική μας προσπάθεια.

Στην συνέχεια ο Υπουργός υγείας εξήρε το έργο της κ. Ράπτη και αναφέρθηκε στις δράσεις του εν λόγω χαρτοφυλακίου. Χαιρετισμό απηύθυνε και η κ. Γκάγκα, ενώ ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης μίλησε για το πλαίσιο συνεργασίας των δύο υπουργείων και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πολιτιστική συνταγογράφηση. Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Αθηναίων. Στην ομιλία της η κ. Ράπτη αναφέρθηκε στο χαρτοφυλάκιο για την ψυχική υγεία, στις δράσεις, στα προγράμματα και στις συνέργειες, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο σημαντικό έργο της Αρχιεπισκοπής και στις δομές ψυχικής υγείας.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ