Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:02

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής δίπλα στην οικογένεια του ομογενή Γιώργου Ζαπάντη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κοντά στην οικογένεια του αδικοχαμένου ομογενή,  Γιώργου Ζαπάντη, o οποίος κατέληξε την περασμένη Κυριακή από καρδιακή ανακοπή μετά από χρήση τέιζερ όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν.

Όπως γράφει το Real.gr, o κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τη συμπάθειά του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην μητέρα του 29χρονου ομογενή, Ασπασία Ζαπάντη ενώ θα παραστεί στην κηδεία την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις που έκανε στον Real.gr, τόνισε πως «Δεν είναι συμβολική κίνηση είναι μια ουσιαστική κίνηση γιατί ως ποιμενάρχης και ως πνευματικός πατέρας οφείλω να είμαι δίπλα στο ποίμνιο μου στι δύσκολες στιγμές και αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για μια μητέρα η οποία χήρεψε πολύ νέα  αι μεγάλωσε με τον ιδρώτα της τίμια δύο παιδιά. Και  ίδε ένα από τα παιδιά της να χάνεται μπροστά στα μάτια της με τον πιο άδικο τραγικό και προσβλητικό τρόπο. Αυτό το παιδί ήταν ένα τίμιο παιδί που εργαζόταν και ζούσε τίμια. Αλλά και να μην ζούσε τίμια, έτσι για να μην νομίζουμε ότι αυτά τα κριτήρια ισχύουν μόνο για τους νοικοκυραίους. Κανείς δεν αξίζει ένα τέτοιο θάνατο. Κανείς, ακόμα και ο χειρότερος εγκληματίας δεν πρέπει να πεθαίνει έτσι. Όλοι έχουμε τα δικαιώματα μας”.

Ο κ. Ελπιδοφόρος στις δηλώσεις στο Real.gr αποκάλυψε ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια Ζαπάντη και σε νομικό επίπεδο βοηθώντας να διευλευκανθεί η υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου ομογενή και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Παράλληλα θα ζητήσει το επόμενο διάστημα ενημέρωση από την ηγεσία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης για την πορεία των ερευνών της υπόθεσης που συγκλονίζει την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

 «Η εκκλησία όπως το έχω δηλώσει και πρόσφατα δεν είναι απλά για να αγιάζει και να ευλογεί, να κάνει λειτουργίες, αλλά είναι και για να βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο όταν χρειάζεται. Και ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ψυχή είναι και σώμα και κοινωνική ζωή είναι και πόνος είναι και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η Εκκλησία οφείλει να είναι δίπλα στον άνθρωπο σ’ όλες του τις ανάγκες, υλικές, ψυχικές, σωματικές, νομικές, θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ