Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 | 19:21

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών την ώρα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγιασοφιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών εκεί όπου αναπαύεται το λείψανο του ιερομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ θα τελέσει την ερχόμενη Παρασκευή ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που υιοθέτησε την πρόταση του μητροπολίτη Φαναρίου Αγαθάγγελου o οποίος με αποκλειστική δήλωση του στο orthodoxia.info την προηγούμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου πρότεινε όλοι οι ναοί να ανοίξουν την ώρα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής ώστε να ψαλλεί ο Ακάθιστος Ύμνος και να ακουστεί το «Τη Υπερμάχω», θα προστεί ο ίδιος της Ακολουθίας η οποία θα τελεσθεί στον καθεδρικό ναό της χώρας.

«Την 24η Ιουλίου, ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία,  τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, θα προστώ της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, στον Καθεδρικό Ι.Ν. των Αθηνών και σας καλώ όλους και όλες να ψάλλουμε μαζί το «τη Υπερμάχω» υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ

Στην ίδια δήλωση του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξαπέλυσε βολές κατά των “ισχυρών του κόσμου τούτου” οι οποίοι για πολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους απέφυγαν να πάρουν θέση απέναντι στο μεγάλο θέμα των ημερών, τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος.

Ο κ. Ιερώνυμος μιλά για μια “πράξη βεβήλωσης” ενός μνημείου που αποτελεί ταυτόχρονα “κέντρο της Ορθοδοξίας” και “σύμβολο της Πίστης μας” αλλά και μνημείο “αλληλοπεριχώρησης” μεταξύ λαών και ανθρώπων διαφορετικού θρησκεύματος.

Αυτό το μνημείο, σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο γίνεται σήμερα παίγνιο από αυτούς “που, κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά, ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα” με σκοπό “να εμπεδώσουν, όπως αυτοί νομίζουν, την κυριαρχία τους”.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου

«Λυπάμαι βαθύτατα που οι ισχυροί του κόσμου τούτου, οι περισσότεροι τουλάχιστον εξ αυτών, κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους ή μάλλον πίσω από τους δικούς τους γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς υπολογισμούς», τονίζει αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αναφορικά με τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί την 24η Ιουλίου.

Και συνεχίζει: «Και με τη στάση τους αυτή ανέχονται ή ουσιαστικά αποδέχονται κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας μια ανίερη πράξη βεβήλωσης όχι μόνον ενός ιερού πνευματικού κέντρου της Ορθοδοξίας μας, της Χριστιανοσύνης, γενικότερα, και ενός συμβόλου της Πίστης μας, αλλά και ενός οικουμενικού μνημείου πολιτισμού και αλληλοπεριχώρησης μεταξύ των λαών και των ανθρώπων και των λαών διαφορετικών θρησκευτικών ταυτοτήτων.

Ο μεγάλος ναός της Αγίας Σοφίας γίνεται άθυρμα στα χέρια ανθρώπων που, κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά, ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τροφοδοτούν τη σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας για να εμπεδώσουν, όπως αυτοί νομίζουν, την κυριαρχία τους.

Την 24η Ιουλίου, ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία,  τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, θα προστώ της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, στον Καθεδρικό Ι.Ν. των Αθηνών και σας καλώ όλους και όλες να ψάλλουμε μαζί το ‘’τη Υπερμάχω’’ υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ