Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 0:08

Ο Άγιος Παντελεήμονας Ιλισσού τίμησε με αγρυπνία τον Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με ιερότητα και κατάνυξη τιμήθηκε η μετάσταση του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην περιοχή του Φίξ.

Στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Ιλισσού τελέσθηκε ιερά αγρυπνία στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

Ο ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου πλαισιώθηκε από τους εφημερίους του ναού και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στον αγαπημένο και επιστήθιο φίλο του Χριστού, λέγοντας ότι εξ’αρχής μίλησε για την προαιώνια παρουσία του Θεού στον κόσμο με την φράση του Ευαγγελίου “Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος”.

Τόνισε δε ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ονομάζεται και ευαγγελιστής της αγάπης κάνοντας αναφορά στον στίχο του αναγνώσματος ότι “ὁ μὴ ἀγαπῶν οὐκ ἔγνω τὸν Θεόν, ὅτι ὁ Θεὸς ἀγάπη ἐστίν”.

Ο κ. Ιωσήφ εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στο ναό, επισημαίνοντας ότι στον Άγιο Παντελεήμονα Ιλισσού είχε διατελέσει εφημέριος ο άγιος Νικόλαος ο Πλανάς. Αναφερόμενος στον ταπεινό ιερέα της Αθήνας τόνισε ότι “παρά τις λιγοστές γραμματικές γνώσεις υπήρξε θεολόγος αλλά και άνθρωπος της αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς όπως μας διδάσκει ο σήμερα εορταζόμενος άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος”.

Στην κατανυκτική αγρυπνία έψαλε ο βυζαντινός χορός “Ψαλτικής Διάκονοι” υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Τσούνη.

Ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Λόντος ευχαρίστησε τον αρχιθύτη της ευχαριστιακής σύναξης μητροπολίτη Προικοννήσου, τον χορό των ιεροψαλτών και οσους παρευρέθηκαν απόψε στο ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ