Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 10:48

O π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λίβυος) ομιλητής στην Κροκίδειο Αίθουσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Κροκίδειο αίθουσα, στην Κόρινθο την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, το απόγευμα, η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των Κατηχητικών συνάξεων πνευματικού καταρτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο Θεολόγος – Συγγραφέας Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας της Κρήτης, γνωστός ως «π. Λίβυος», ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «Όταν ο πόνος γκρεμίζει τις αυταπάτες».

Ο π. Χαράλαμπος κατάφερε με πολύ απλά λόγια, μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες παλαιών και συγχρόνων πατέρων της Εκκλησίας, να αναλύσει το δυνατό αυτό συναίσθημα, που αγγίζει συχνά-πυκνά την ανθρώπινη ύπαρξη, αφού δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος χωρίς πόνο. Είναι ένα πρόβλημα που το μελέτησαν φιλόσοφοι, κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι, την αυθεντικώτερη όμως απάντηση την έδωσε η πίστη, ο Νόμος του Θεού. Όπως τόνισε ο π. Χαράλαμπος ο πόνος δεν προέρχεται, από την τιμωρία ενός εκδικητή Θεού. Παραχωρεί, επιτρέπει παιδαγωγικά την ασθένεια προς βοήθεια, για να μας φρονηματίσει, να μας διορθώσει, να μας προσγειώσει και να μας ταπεινώσει. Έτσι μπορεί να γίνει αφορμή για μια πιο βαθειά, πιο ουσιαστική επικοινωνία μας με τον Θεό και τον συνάνθρωπο και όχι για να τα βάλουμε μαζί Του. Πίσω από κάθε ανθρώπινο πόνο κρύβεται το χέρι του Θεού που ευλογεί.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε με εγκαρδιότητα τον π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο για την άρτια παρουσίαση της ομιλίας του, αφού κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του πυκνού ακροατηρίου του. Κλείνοντας την σύναξη ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως «Ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να βγάλει τον άνθρωπο από τον πόνο, να τον κρατήσει στην δική Του αναφαίρετη χαρά και να τον κάνει μία εν-χριστομένη προσωπικότητα. Τέλος, προανήγγειλε το λατρευτικό και εορταστικό πρόγραμμα και τις Εκδηλώσεις της Ι. Μητροπόλεως μας κατά το Άγιο Δωδεκαήμερο και έδωσε τις ευχές του εν όψει των εορτών της Θείας Επιφανείας και της ανατολής του νέου κοσμικού έτους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ