Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 9:11

O «Πατριάρχης» της Ουκρανίας για τον θάνατο του μητροπολίτη Βλαδίμηρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη θλίψη του για την εκδημία του μητροπολίτη Κιέβου κυρού, Βλαδίμηρου εκφράζει με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της δεύτερης σε πληθυσμό ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Ο αποκαλούμενος Πατριάρχης Κιέβου και πάσης Ρούς Ουκρανίας κ. Φιλάρετος αναφέρεται στις προσπάθειες επανένωσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην χώρα του υπενθυμίζοντας την συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον μακαριστό Βλαδίμηρο.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ:

«Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν ιδιαίτερα δύσκολα λόγω της υγείας του.Όλοι μας γνωρίζουμε όμως την ανησυχία του Μητροπολίτη Βλαδίμηρου για το μέλλον της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία και βεβαίως για την σταδιακή προσέγγιση μεταξύ των δύο εκκλησιαστικών πλευρών και με την ηγεσία του Πατριαρχείου Κιέβου.

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να συνεχίσουν αυτή την προσέγγιση και άλλοι να αποτρέψουν τον διάλογο και την αλληλοκατανόηση. Αλλά παρά τις σωματικές του ιδιαιτερότητες λόγω της υγείας του, ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος εξέφρασε δημοσίως την θέση του και την επιθυμία του για ειρήνη και ενότητα της Εκκλησίας, όταν πέρυσι στην διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη ευκαιρία της 1025ης επετείου του Βαπτίσματος των Ρώς – Ουκρανίας, χαιρέτησε μετ αδελφικού ασπασμού θερμά τον Επικεφαλής του Πατριαρχείου Κιέβου.

Ο Κύριος κάλεσε τώρα τον ευλογημένο Επίσκοπο στην Ουράνια κατοικία του. Ολοκλήρωσε την δύσκολη επίγεια ζωή του. Εμείς ως χριστιανοί έχουμε καθήκον να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου σε όλους όσους αγαπούσαν τον μακαριστό Μητροπολίτη ως ποιμένα και πνευματικό τους πατέρα.

Καλώ όλους του πιστούς να προσευχηθούν για τον μακαριστό Μητροπολίτη Βλαδίμηρο. Ο Κύριος ας κατατάξει την ψυχή αυτού εις τους κόλπους των δικαίων. Ας είναι αιώνια η μνήμη αυτού».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ